Články

Červený čaj

Červený čaj

Červený čaj – čín. Hong Cha v Európe tiež čierny, sa zjednodušene povedané vyrába buď celolistový, alebo lámaný. Postup výroby celolistového čierneho čaju je zčasti podobný ako pri zelenom čaji. Podstatný rozdiel nastáva po zavädnutí lístkov, kedy sa oxidácia nezastavuje, ale naopak sa necháva plne prebehnúť. Na urýchlenie tohto procesu sa môžu používať stroje – tzv. rollery, v ktorých sa lístky hnetú, čoho dôsledkom je…

Čítajte viac

Shi Kun Mu Classic Tea Culture – značka čaju

Shi Kun Mu Classic Tea Culture – značka čaju

Shi Kun Mu Classic Tea Culture je značka, pod ktorou produkuje čaj a šíri čajovú kultúru pán menom Shi Kun Mu. Kladie dôraz na tradičné postupy spracovania, čistý – ekologicky pestovaný čaj a udržateľné pestovanie čajovníkov s ohľadom na prírodu a ľudí, ktorý čajovníky obhospodarujú. Jeho čaje – najmä tmavé čaje typu Pu’er sú výnimočným príkladom kvality a vyvážeností čajovej energie…

Čítajte viac

Biely čaj

Biely čaj

Predaj bieleho čaju Biely čaj (čín. Bai Cha) je výsledkom najjednoduchšieho spôsobu spracovania čajových lístkov. Lístky sa po zbere nechajú najprv zavädnúť a potom sa pomaly sušia do požadovaného stupňa. Tradične sa čaj suší na slnku dva až tri dni. Tento spôsob však podmieňuje množstvo predpokladov: klimatické podmienky, množstvo spracovávanej suroviny, skúsenosti producenta a pod. Pri masovej produkcii sa tieto vonkajšie podmienky…

Čítajte viac