Druhy čajov, Výroba čaju

Červený čaj

Červený čaj – čín. Hong Cha v Európe tiež čierny, sa zjednodušene povedané vyrába buď celolistový, alebo lámaný. Postup výroby celolistového čierneho čaju je zčasti podobný ako pri zelenom čaji. Podstatný rozdiel nastáva po zavädnutí lístkov, kedy sa oxidácia nezastavuje, ale naopak sa necháva plne prebehnúť. Na urýchlenie tohto procesu sa môžu používať stroje – tzv. rollery, v ktorých sa lístky hnetú, čoho dôsledkom je uvoľňovanie bunkových štiav a ich plná oxidácia. Následne sa čaj dosuší do požadovaného stupňa. Lámané čaje sa využívajú hlavne do nálevových sáčkov. K najvýznamnejším producentom čierneho čaju patrí India, Čína, Keňa, Srí Lanka a Turecko.

 

Predaj červeného čaju

author-avatar

O Božský Oráč

V našej ponuke nájdete mnoho zaujímavých pravých čajov z celého sveta ako aj iných exotických byliniek. Snažíme sa ponúkať autentické produkty podávané tradičnými spôsobmi prípravy. Sme priamym dovozcom čaju a čajového príslušenstva z krajín pôvodu na Slovensko. Aktívne vstupujeme do selekčného procesu a prvoradým kritériom je pre nás pomer kvality a ceny. Čajom sa zaoberáme už viac ako 15 rokov a radi by sme pomohli ľuďom pochopiť, že dobrý čaj sa dá piť každý deň. Osobne sme navštívili napríklad Čínu, Indiu alebo Taiwan. Chceme podávať čo najautentickejšie informácie o našich produktoch a ponúkať len to, čo sami pijeme alebo používame. Radi sa zúčastňujeme rôznych podujatí, kde máme možnosť piť s ľuďmi dobrý čaj, porozprávať sa o ňom a vysvetliť, prečo nás tak oslovil. Ak by ste aj Vy mali záujem o ochutnávku nášho čaju, ukážku rôznych spôsobov prípravy čaju, alebo o hlbšie preniknutie do čajovej kultúry, budeme veľmi radi, ak nás oslovíte.