Popis
2024 Ujitawara Matcha Kyoto Suguremashita
Čajové lístky pochádzajú z prvého zberu (jap. Ichibancha), z kultivarov Okumidori a Yabukita, spracované boli v štýle Kyoto – zastavenie oxidácie parou počas 30 sekúnd. Pre zvýšnenie obsahu L – teanínu boli čajovníky 30 dní pred zberom zatienené metódou Tana (tienidlá sú umiestnené na konštrukciách nad čajovníkmi). Lístky boli po zbere zbavené žilnatiny a namleté pomaly, za studena, na jemný čajový prášok. Tradične sa z tohoto čaju šľahá pena, ktorá sa pije najmä pri japonskom čajovom obrade – Chanoyu. Prívlastok Suguremashita označuje prémiovú kvalitu vhodnú aj na účely čajového obradu.
Produkcia: začiatok mája 2024
Oblasť: Tsuzuki, Kyoto, Kansai, Japonsko