Tmavý čaj – čín. Hei Cha. Kategória tmavého čaju zahŕňa veľké množstvo rôznych druhov z rôznych oblastí. Všetky typy však spája dodatočná fermentácia, ktorou sa premieňajú látky obsiahnuté v čajových lístkoch zodpovedné za chuťové, aromatické a liečivé vlastnosti takéhoto čaju. Dodatočná fermentácia môže byť prirodzená a umelá. Prirodzene čaj zrie časom a vo vhodných podmienkach vlhkosti a teploty vzduchu, prístupu svetla, kyslíka a mikroorganizmov. Umelá, urýchlená fermentácia sa snaží vytvorením špecifických podmienok vyprodukovať vyzretý čaj za krátky čas, pretože prirodzenou cestou to môže niekedy trvať aj desiatky rokov. Všeobecne sa dá povedať, že tmavý čaj je aj oxidovaným aj fermentovaným čajom, či už prirodzene, alebo kontrolovane. S tmavým čajom sa môžeme stretnúť predovšetkým v Číne.

About Božský Oráč
V našej ponuke nájdete mnoho zaujímavých pravých čajov z celého sveta ako aj iných exotických byliniek. Snažíme sa ponúkať autentické produkty podávané tradičnými spôsobmi prípravy. Sme priamym dovozcom čaju a čajového príslušenstva z krajín pôvodu na Slovensko. Aktívne vstupujeme do selekčného procesu a prvoradým kritériom je pre nás pomer kvality a ceny. Čajom sa zaoberáme už viac ako 15 rokov a radi by sme pomohli ľuďom pochopiť, že dobrý čaj sa dá piť každý deň. Osobne sme navštívili napríklad Čínu, Indiu alebo Taiwan. Chceme podávať čo najautentickejšie informácie o našich produktoch a ponúkať len to, čo sami pijeme alebo používame. Radi sa zúčastňujeme rôznych podujatí, kde máme možnosť piť s ľuďmi dobrý čaj, porozprávať sa o ňom a vysvetliť, prečo nás tak oslovil. Ak by ste aj Vy mali záujem o ochutnávku nášho čaju, ukážku rôznych spôsobov prípravy čaju, alebo o hlbšie preniknutie do čajovej kultúry, budeme veľmi radi, ak nás oslovíte.
View all posts by Božský Oráč