2016 Shi Kun Mu Meng Song Gu Shu Xiao Long Zhu Pu’er Cha tmavý čaj
2016 Shi Kun Mu Meng Song Gu Shu Xiao Long Zhu Pu’er Cha 7g
Prvotriedny materiál pozbieraný koncom marca 2016 zo starobylých čajových stromov (čín. Gu Shu) rastúcich na čajovej hore Meng Song v prefektúre Xishuangbanna neďaleko hraníc s Mjanmarskom. Výnimočná produkcia, kedy bol spracovaný veľmi kvalitný materiál do tak malého objemu (7 až 8 gramov) a neobvyklého tvaru guličky (čín. Long Zhu – „Dračia perla”). Praktické dávkovanie a jednoduchá manipulácia sa tu kombinuje so zážitkom z prvotriedneho mladého, prirodzene zrejúceho čaju typu Pu’er (čín. Sheng Pu’er Cha).
Produkcia: koniec marca 2016, lisovanie 2016
Oblasť: Meng Song, Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
3,00 € /7g 7g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
