2006 Bulang „Nian Chen“ Shu Pu‘er Bing Cha tmavý čaj
2006 Bulang „Nian Chen“ Shu Pu‘er Bing Cha 357g
Tmavý, kontrolovane sfermentovaný typ čaju Pu‘er (čín. Shu Pu‘er Cha). Čajové lístky boli na jar roku 2006 pozbierané v čajovej oblasti hory Bulang v nadmorskej výške okolo 1700 m.n.m.. Po dôkladnom spracovaní a fermentácii bol materiál uskladnený a po desiatich rokoch dozrievania (čín. Nian Chen) boli nalisované klasické 357 gramové čajové koláče (čín. Bing Cha). Charizmatický a výdatný tmavý Pu‘er, pekne reprezentujúci svoju kategóriu.
Produkcia: zber stred apríla 2006, lisovanie 2016
Oblasť: okres Menghai ~ prefektúra Xishuangbanna ~ provincia Yunnan ~ Čína
13,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
