2009 Liming Menghai 0432 Pu‘er Bing Cha tmavý čaj
2009 Liming Menghai 0432 Pu‘er Bing Cha 357g
Receptúra 0432 vyvinutá v Menghai TF, bola prvý krát použitá čajovou manufaktúrou Liming (slov. Svitanie) už v roku 2004. Namiešané boli lístky a púčiky frakcií Gong Ting až 4, z jarného zberu z oblasti okresu Menghai. Silnejšie nalisované 357 gramové čajové koláče (čín. Bing Cha) s vyokým podielom mladých lístkov a púčikov boli predučené na, čo sa tepla a vlhkosti vzduchu týka, intenzívnejší sklad v meste Guangzhou na juhu provincie Guandong. Po štyroch rokoch sa presunul čaj do Kunming-u, kde pokračoval v dozrievaní a aj keď má takýto typ čaju Pu’er ešte mnoho miesta na ďalší vývoj, jeho stále prítomný pôvodných charakter nepôsobí rušivo a čaj je vhodný na aktuálne pitie.
Produkcia: jar 2009
Oblasť: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
9,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
