2024 Lu’an Gua Pian zelený čaj

250 1590 

Doslova „Melónové semiačka z Lu’an-u“, je zelený čaj dopestovaný na svahoch hory Qi, ktorá patrí medzi pôvodné oblasti pestovania a výroby tohto čaju. Lístky pochádzajú z Dushan-ského malolistého kultivaru.

Zrušiť výber
Katalógové číslo (SKU): - Kategórie: , Značiek: , , , , , , , , , , Product ID: 8416

Popis

2024 Lu’an Gua Pian

Doslova „Melónové semiačka z Lu’an-u“, je zelený čaj dopestovaný na svahoch hory Qi, ktorá patrí medzi pôvodné oblasti pestovania a výroby tohto čaju. Lístky pochádzajú z Dushan-ského malolistého kultivaru. Zbierajú sa ručne už plne rozvinuté prvé lístky na rozdiel od väčšiny čínskych zelených čajov, kde sa uprednostní ešte nerozvinutý púčik. Sypaný list je sýto zelenej farby a výraznej sladkastej vône.

Produkcia: stred apríla 2024

Oblasť: okres Jinzhai ~ prefektúra Lu’an ~ provincia Anhui ~ Čína

Producent: Lu’an Qishan Tea Factory

Lu An Gua Pian je jedným najvyhlásenejších zelených čínskych čajov a jedným z najlepších z provincie Anhui. Jeho názov môžeme preložiť ako „Melónové vločky (semiačka) z Lu´an“. História tohto čaju siaha až do dynastie Tang (618-907) kedy sa v prvej knihe o čaji Cha茶 Jing菁 – slávnej klasike od literáta menom Lu陆 Yu羽 (733-804), spomína ako čaj vysokých kvalít. Podľa tradičnej čínskej medicíny má Lu An Gua Pian pri pravidelnom užívaní zlepšovať zrak a napraviť spánkový cyklus. Uvádza sa aj že počas dynastie Ming (1368-1644) sa tento čaj používal na úľavu pri úpale. Za dynastie Qing (1644-1911) bol pre svoju obľúbenosť pravidelne odvádzaný ako pocta či skôr daň pre cisársky dvor (čín. Gong贡 Pin品).

Kultivar: Du独 Shan山 Xiao小 Ye叶 – Doslova „Malý líst z jednej hory“, endemická varieta čajovníka oblasti hory Qi Yun a Qi Tou v okrese Lu’an.

Zber: stred apríla 2024

Spracovanie: Zber (čín. Cai採 Zhai摘) – Zavädanie (čín. Wei萎 Dao凋) – Zastavenie oxidácie (čín. Sha殺 Qing青) – Praženie vo woku (čín. Chao炒 Qing青) – Pečenie (čín. Hong烘Qing青) – Opekanie (čín. Kao烤 Huo火)

Ponúkaný Lu´an Gua Pian je ručne zbieraný a pôvodným postupom spracovaný čínsky zelený čaj. Táto najvyššia trieda tohto druhu čaju sa tiež nazýva Nefritové Obočie z hory Qi (čín. Qi齐 Shan山 Cui翠 Mei眉) zrejme preto, že okrem melónových semiačok jeho sýtozelené lístky pripomínajú svojim tvarom obočie. Zbierajú sa len prvé rozvinuté lístky na rozdiel od väčšiny čínskych zelených čajov, ktoré tradične obsahujú ešte nerozvinutý púčik a dva priľahlé najmladšie lístky. Sypaný list je veľmi homogénny, sýto zelenej farby a výraznej sladkastej vône.

Ďalšie informácie

Váha

50 gramov, 7 gramov

Možno by sa Vám páčilo…