2018 Cangwu Liu Bao tmavý čaj
2018 Cangwu Liu Bao
Liu Bao je typ tmavého čínskeho čaju (čín. Hei Cha), ktorý prechádza dodatočnou kontrolovanou aj prirodzenou fermentáciou. Jeho výrobný proces sa stal základným kameňom pre produkciu tmavého – kontrolovane vyzretého – vyfermentovaného čaju typu Pu’er (čín. Shu Pu’er). Táto produkcia pochádza od známej značky – Wuzhou Tea Factory. Miera fermentácie je silnejšia, čaj je tmavý a silno zemitý, lístky boli pozbierané z kultivaru Gui Qing, ktorý sa často používa pri produkcii zelených čajov z tejto oblasti (čín. Shai Qing Lu Cha).
Produkcia: stred apríla 2018
Oblasť: Cangwu, Wuzhou, Guangxi, Čína
9,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
