2015 Shi Kun Mu Tai Lao Shan Xiao Long Zhu Bai Cha 5g biely čaj

2015 Shi Kun Mu Tai Lao Shan Xiao Long Zhu Bai Cha 5g

Jarný zber z roku 2013 pochádza z kultivaru Fuding Da Bai Cha rastúceho v pohorí Tai Mu (tiež Tai Lao Shan). Tradične spracovaný materiál voľným sušením na slnku, ktoré spôsobilo jemnú, asi 5 až 8 percent oxidáciu čajových lístkov ako to už pri bielych čajoch býva. Nalisované boli malé približne 5 až 6 gramové čajové guličky – tzv. „Dračie perly” (čín. Long Zhu), ktoré uľahčia dávkovanie a manipuláciu, no neuberú z kvality čajového zážitku. Tento jemnejšie vyzretý biely čaj typu Gong Mei dobre odpovedá na dlhé a intenzívne lúhovanie, kedy poskytne niekoľko vážnych nálevov.

Produkcia: zber jar 2013, lisovanie 2015

Oblasť: Fuding, Ningde, Fujian, Čína

2,50  /5g 5g

Často kladené otázky

Ako rýchlo mi bude čaj doručený?

Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.

Ako pripraviť pravý čaj?

Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:

Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.

Je možné čaj lúhovať viackrát?

Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.

Ako dlho čaj vydrží?

Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.

Je čaj vhodný aj na každodenné pitie?

Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.

Musím použiť špeciálnu kanvicu alebo čajník?

Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.