2009 Shi Kun Mu Yi Wu Gu Shu Pu’er Xiao Zhuan Cha tmavý čaj
2009 Shi Kun Mu Yi Wu Gu Shu Pu’er Xiao Zhuan Cha 100g
Čajové lístky boli pozbierané koncom marca roku 2009 v čajovej oblasti Yi Wu. Materiál pochádza zo starých, viac než 200 ročných, čajových stromov (čín. Gu Shu) a boli z neho nalisované malé 100 gramové čajové tehličky (čín. Zhuan Cha). Väčšinu svojej existencie bol tento čaj uskladnený v meste Kaoshiung na juhu Taiwanu a teda už skoro 10 rokov zrel vo viac menej ideálnych podmienkach relatívne „suchého skladu”. Tento čaj tvorí spolu s tehličkou Jing Mai Gu Shu a koláčom Lao Ban Zhang / Nan Nuo, kolekciu pripomínajúcu desiate výročie založenia značky majstra Shi Kun Mu – Klasickej kultúry čaju Pu’er. Čaje v rámci tejto edície sú vhodné na študijné účely charakteristík jednotlivých čajových oblastí reprezentovanými tým najlepším materiálom zo starobylých čajových stromov a ich charakteristickej čajovej energie (čín. Cha Qi). Cena je za sedem-gramovú vzorku.
Produkcia: zber koniec marca 2009, lisovanie 2009
Oblasť: Yiwu, Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
19,90 € /7g 7g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
