2006 Bulang Changtai Pu’er Bing Cha tmavý čaj
2006 Bulang Changtai Pu’er Bing Cha
Tong An Cha Hang je názov čajového obchodu v Hong Kongu. Od čajového produceta Changtai Hao pôsobiaceho od roku 1998 si nechali kameňom nalisovať 357 gramové čajové koláče (čín. Bing Cha) z jarného materiálu z oblasti pohoria Bulang. Časť tejto produkcie bola vyčlenená pre distribúciu pre pevninskú Čínu. Od roku 2006 kedy tento čaj vznikol bol skladovaný v Quangzhou a bol vystavený vlhkým a teplým podmienkam kde sa pomerne rýchlo ale kvalitne premenil. Avšak silná čajová energia (čín. Cha Qi) typická pre Bulang sa zachovala a je podčiarknutá vyzretou chuťou vlhkého skladu.
Produkcia: jar 2006
Oblasť: okres Menghai ~ prefektúra Xishuangbanna ~ provincia Yunnan ~ Čína
24,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
