2001 Menghai 7572 Shu Pu’er Zhuan Cha tmavý čaj
2001 Menghai 7572 Shu Pu’er Zhuan Cha 250g
Pôvodná a dnes už klasická receptúra čajovej fabriky Menghai TF – 7572 obsahuje zmes čajových lístkov okolo triedy 7 (t.z. 5 až 9) harmonicky namiešaných a vyfermentovaných do ideálneho stupňa. Čajové lístky pochádzajú z jarného zberu – približne stred apríla roku 2001 z čajových hôr okolo mesta Menghai. Nalisované 250 gramové tehly ( čín. Zhuan Cha) sú produkciou Menghai TF na privátnu objednávku. Tento už viac ako 20 -ročný „tmavý“ Pu´er (čín. Shu Cha) sa pomaly približuje svojim charakterom, starším prirodzene zrejúcim čajom typu Pu´er (čín. Sheng Cha). Receprúra 7572 bola prvý krát vyvinutá v roku 1975 – 75 a pochádza od čajovej matufaktury Menhai Tea Factory, ktorá sa označuje číslicou 2, číslo 7 označuje triedu použitého materiálu.
Produkcia: zber 2001, fermentácia 2001, lisovanie 2001
Oblasť: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
14,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
