2001 Menghai 7572 Shu Pu’er Zhuan Cha tmavý čaj

2001 Menghai 7572 Shu Pu’er Zhuan Cha 250g

Pôvodná a dnes už klasická receptúra čajovej fabriky Menghai TF – 7572 obsahuje zmes čajových lístkov okolo triedy 7 (t.z. 5 až 9) harmonicky namiešaných a vyfermentovaných do ideálneho stupňa. Čajové lístky pochádzajú z jarného zberu – približne stred apríla roku 2001 z čajových hôr okolo mesta Menghai. Nalisované 250 gramové tehly ( čín. Zhuan Cha) sú produkciou Menghai TF na privátnu objednávku. Tento už viac ako 20 -ročný „tmavý“ Pu´er (čín. Shu Cha) sa pomaly približuje svojim charakterom, starším prirodzene zrejúcim čajom typu Pu´er (čín. Sheng Cha). Receprúra 7572 bola prvý krát vyvinutá v roku 1975 – 75 a pochádza od čajovej matufaktury Menhai Tea Factory, ktorá sa označuje číslicou 2, číslo 7 označuje triedu použitého materiálu.

Produkcia: zber 2001, fermentácia 2001, lisovanie 2001

Oblasť: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína

14,90  /50g

Často kladené otázky

Ako rýchlo mi bude čaj doručený?

Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.

Ako pripraviť pravý čaj?

Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:

Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.

Je možné čaj lúhovať viackrát?

Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.

Ako dlho čaj vydrží?

Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.

Je čaj vhodný aj na každodenné pitie?

Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.

Musím použiť špeciálnu kanvicu alebo čajník?

Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.