2010 Menghai Shu Pu‘er Xiao Zhuan Cha 7g tmavý čaj
2010 Menghai Shu Pu‘er Xiao Zhuan Cha 7g
Jednoduchšia jarná produkcia – stred apríla roku 2010, z materiálu z čajovej oblasti okolo mesta Menghai. Príjemne nafermentovaný tmavý Pu‘er bol nalisovaný do malých, praktických čajových tehličiek (čín. Xiao Zhuan Cha). Každá tehlička má približne 7 gramov a poskytne aj liter chutného a hutného čaju s typickým charakterom tmavých Pu‘er -ov z Banny.
Produkcia: zber 2010, fermentácia 2010, lisovanie 2010
Oblasť: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
1,50 € /7g 7g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
