2015 Shi Kun Mu Bang Wei Sheng Tai Xiao Zhuan Cha 7g tmavý čaj

2015 Shi Kun Mu Bang Wei Sheng Tai Xiao Zhuan Cha 7g

Jarný materiál z čajovej hory Bang Wei pochádza z čajových stromov starých okolo sto rokov a pestovaných ekologicky (čín. Sheng Tai) – bez používania chemikálií na ošetrenie a hnojenie. Po zbere na jar roku 2014 a spracovaní, bola Mao Cha – predprodukt čaju typu Pu’er, vytriedená a v roku 2015 nalisovaná do malých (7 až 8 gramových) čajových tehličiek (čín. Xiao Zhuan Cha). Čaj bol uskladnený na juhu Taiwanu v meste Kaoshiung priamo u producenta – pána Shi Kun Mu.

Produkcia: zber jar 2014, lisovanie 2015

Oblasť: Xishuangbanna, Yunnan, Čína

2,50  /7g 7g

Často kladené otázky

Ako rýchlo mi bude čaj doručený?

Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.

Ako pripraviť pravý čaj?

Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:

Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.

Je možné čaj lúhovať viackrát?

Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.

Ako dlho čaj vydrží?

Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.

Je čaj vhodný aj na každodenné pitie?

Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.

Musím použiť špeciálnu kanvicu alebo čajník?

Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.