2006 Meng Pa Sha Shan Gu Shu Pu‘er Bing Cha tmavý čaj
2006 Meng Pa Sha Shan Gu Shu Pu‘er Bing Cha 357g
Meng Pa Sha Shan je malá čajová oblasť, ktorá leží v horách okresu Menghai na ceste medzi čajovými dedinami Hekai a Lao Ban Zhang. Podobne ako Hekai vyznačuje sa relatívne nedotknutými čajovými záhradami s pestrým vekovým zložením čajovníkov, kde produktívnu väčšinu tvoria 100 a viac ročné stromy rastúce voľne premiešané často s ostatnou vegetáciou v nadmorských výškach 1600 až 1800 m.n.m.. Pa Sha znamená v lokálnom dialekte menšiny Aini „Vysoký a priamy les“ čo priamo súvisí s výnimočnou povahou prostredia, v ktorom už viac ako 300 rokov luďia piestujú a vyrábajú čaj. Ponúkaná produkcia malej čajovej továrne Ban Zhang Lao Zhai TF pochádza z jarného zberu z roku 2006. 12 rokov skladovania v provincii Guangdong sa na tomto čaju prejavilo značným posunom.
Produkcia: jar 2006
Oblasť: Menghai, Xishuangbanna, Yunnan, Čína
19,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
