2025 Mi Lan Xiang Feng Huang Dan Cong oolong čaj

2025 Mi Lan Xiang Feng Huang Dan Cong

Približne 100 rôznych odrôd čajovníka z pohoria Fénixa, ako sa dá čínsky výraz Feng Huang Shan voľne preloží, je vyhlásených svojou schopnosťou napodobňovať a preberať vône a charakteristiky rôznych kvetín a rastlín rastúcich v okolí. Ponúkaný čaj bol pozbieraný na jar z čajových stromov pôvodného kultivaru Feng Huang Shui Xian, starých približne 30 rokov a rastúcich v nadmorskej výške 1000 až 1500 m.n.m. v oblasti čajovej hory Wudong. Tento ručne pečený polozelený čaj je charakteristický svojou medovo-orichideovou vôňou (čín. Mi Lan Xiang).

Produkcia: 30. marec 2025

Oblasť: Chao‘an, Chaozhou, Guangdong, Čína

10,90  /50g

Často kladené otázky

Ako rýchlo mi bude čaj doručený?

Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.

Ako pripraviť pravý čaj?

Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:

Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.

Je možné čaj lúhovať viackrát?

Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.

Ako dlho čaj vydrží?

Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.

Je čaj vhodný aj na každodenné pitie?

Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.

Musím použiť špeciálnu kanvicu alebo čajník?

Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.