2024 Bai Se Bai Hao Yin Zhen biely čaj
2024 Bai Se Bai Hao Yin Zhen
Biely čaj typu Bai Hao Yin Zhen pozbieraný a spracovaný začiatkom marca. Pochádza z kultivaru Fuding Da Bai, ktorý bol do Baise v provincii Guangxi introdukovaný farmármi z Fudingu, kde sa tradične používa na výrobu širokej palety bielych čajov. Jedná sa o biely čaj pozostávajúci výhradne z neotvorených púčikov, ktoré postrádajú krok hnetenia vo svojom spracovaní a teda oxidácia je minimálna resp. žiadna (čín. Bai Ya Cha). To má za následok jemnú chuť no vysokú potenciu. Takýto čaj dobre odpovedá aj na zalievanie s vodou vyššej teploty – okolo 90 stupňov Celzia.
Produkcia: začiatok marca 2024
Oblasť: prefektúra Baise ~ provincia Guangxi ~ Čína
12,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
