2025 Tai Mu Shan Yi Pin Bai Mu Dan biely čaj
2025 Tai Mu Shan Yi PIn Bai Mu Dan
Doslova Biela pivónia (čín. Bai Mu Dan), pochádza z oblasti pohoria Tai Mu, kde má výroba tohoto čaju dlhú tradíciu. Lístky z miestneho kultivaru Fuding Da Bai Cha, sa po zbere nechajú zavädnúť a následne sa dva až tri dni sušia na priamom slnku. Prívlastok Yi Pin – doslova prvá trieda, naznačuje vysokú kvalitu použitých čajových lístkov, ako aj úplne prvý jarný zber roka, ktorý prebehol počas tretej marcovej dekády. Výhradne ručne zbieraný a starostlivo, pôvodnými postupmi, spracovaný biely čaj (čín. Bai Cha).
Produkcia: koniec marca 2025
Oblasť: Fuding, Ningde, Fujian, Čína
12,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
