2015 San He Pai 55015 Liu Bao Hei Cha tmavý čaj
2015 San He Pai 55015 Liu Bao 15 kg
55015 je číselné označenie pôvodnej receptúry čajovej továrne v meste Wuzhou. Produkcia značky Three Cranes (čín. San He Pai) bola fermentovaná (čín. Hou Fa Jiao) pomocou tzv. metódy „vlhkej kopy“ (čín. Wo Dui), ako väčšina kontorlovane vyzrievaného čaju vrátane tmavého typu čaju Pu‘er (čín. Pu‘er). V tomto prípade bol zámer nafermentovať lístky do stredného stupňa čo trvalo niečo cez tri týždne ( približne 25 dní). Takto vyfermentované Liu Bao si zachováva mnoho svojho „zeleného“ – „surového“, pôvodného charakteru a dodáva tak tomuto čaju charizmu prirodzene vyzretého čaju typu Pu‘er (čín. Lao Sheng Cha) a zároveň ponecháva výrazný priestor na ďalší vývoj chuťovo-aromatického charakteru. Čaj bol natlačený do 15 kilogramových bambusových košov, v ktorých prvé dva roky strávil v relatívne vlhkých a teplých podmienkach v meste Wuzhou. Od roku 2017 bol uskladnený v suchšom sklade hlavného mesta provincie Yunnan – Kunmingu.
Produkcia: 2015
Oblasť: Wuzhou, Wuzhou, Guangxi, Čína
9,90 € /50g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
