2018 Wu Yi Da Hong Pao Xiao Zhuan Cha oolong čaj
2018 Wu Yi Da Hong Pao Xiao Zhuan Cha 100g
Polo-zelený čínsky čaj (čín. Wu Long) pochádzajúci z čajovej oblasti hôr Wu Yi na severe provincie Fujian. „Skalné čaje“ (čín. Yan Cha), ako sa oolongy z Wu Yi zvyknú nazývať, sa vyznačujú približne štyridsať percentnou oxidáciou a starostlivým, niekoľko-násobným ručným prepekaním čajových lístkov nad žeravím uhlím. Tento čaj vyniká najmä umne prevedeným nalisovaním (bez polámania a premočenia materiálu pri kompresii), ktoré dodáva ďalší rozmer tejto klasike. Starostlivo nalisované lístky nestratili naparením svoj potenciál a ani neubudlo z ich charakteristikých chuťových a aromatických čŕt, skôr nabrali na hutnosti a výdatnosti. Ponúkame celú sto gramovú tehličku, alebo jej desať gramovú frakciu.
Produkcia: jar 2018
Oblasť: Wuyishan, Nanping, Fujian, Čína
69,00 € /100g
Často kladené otázky
Zvyčajne by doručenie malo trvať v intervale od 2 do 5 dní. Čaj balíme do kvalitných, nepriedušných obalov, ktoré chránia arómu aj čerstvosť. Vašu objednávku odosielame čo najskôr, aby ste si čaj mohli vychutnať už o pár dní.
Príprava závisí od konkrétneho druhu. Všeobecne však môžme odporučiť postup:
Čaj vložíme do vyhriatej 120ml konvičky. Na začiatok čajové listy prepláchneme horúcou vodou, ktorú hneď aj vylejeme. Čaj sa takto prečistí. Následne čajové zalejeme prvý raz. Po každom kole lúhovania odlejeme nálev a popíjame. Zalievanie opakujeme 5-7 krát, alebo podľa potreby/chuti. Dĺžka lúhovania je zvyčajne 1-2min.
Áno, väčšinu kvalitných čajov je možné lúhovať opakovane. Každé lúhovanie prinesie iný chuťový profil a nový zážitok.
Pri správnom skladovaní (na suchom a tmavom mieste, v uzatvorenej nádobe) si čaj zachová svoju čerstvosť niekoľko mesiacov až rokov – závisí to od druhu čaju.
Áno, väčšina čajov je vhodná na každodennú konzumáciu. Množstvo a čas, kedy čaj pijete, závisí od druhu čaju a vašej citlivosti na kofeín. Ak si nie ste istí, začnite s menším množstvom a sledujte, ako sa cítite.
Nie je to nevyhnutné – čaj si pripravíte aj v bežnej kanvici alebo šálke so sitkom. Tradičný čajník (napr. hlinený Yixing alebo gaiwan) však dokáže naplno rozvinúť chuť a arómu čaju a spríjemní samotný rituál prípravy.
